قیمت آلومینیوم و 4 علت تغییر آن در سالهای اخیر

قیمت آلومینیوم

بررسی قیمت آلومینیوم در دو سال اخیر

قیمت آلومینیوم در سالهای اخیر تغییر زیادی کرده است. بهتر است پیش از اینکه به توضیح نوسانات قیمت آلومینیوم در دو سال اخیر بپردازیم در مورد خود آلومینیوم و کاربرد آن در صنایع مختلف توضیح دهیم:

از ویژگی های فلز آلومینیوم هدایت الکتریکی بالا و مقاومتی است که در برابر خوردگی از خود نشان می دهد. در سراسر جهان از این فلز برای صنعت حمل و نقل، ساخت و ساز ساختمان، بسته بندی کالا، صنایع هوا فضا، خودروسازی، تولید ماشین های ریلی و … استفاده می کنند.

معادن آلومینیوم بسیاری در کشورمان وجود دارد. آلومینیوم را از سنگ بوکسیت استخراج انجام می کنند. مثل معدن بوکسیت جاجرم در استان خراسان شمالی که آلومینیوم زیادی در خود نهفته دارد.

قیمت آلومینیوم

معدن آلومینیومی بوکسیت

از آنجا  که معادن بسیار معروفی از آلومینیوم در کشور چین وجود دارد در حدود 60 درصد آلومینیم جهان را کشور چین تولید می کند. قیمت آلومینیوم در بورس و در بخش فلزات مشخص می گردد. این قیمت طبق عوامل مختلفی تعیین می گردد.

با تغییر در بازار ارز و سایر بازار های وابسته نوسانات در قیمت آلومینیوم نیز به وجود می آید علی الخصوص در سال گذشته بازار ارز تغییرات شدیدی داشت و قیمت آلومینیوم نیز روندی صعودی را طی می کرد. این سیر صعودی در اواخر سال 98 به دلیل حضور ویروس کرونا تا حدی  نزولی شد و قیمت این فلز پرکاربرد اندکی کاهش یافت. دلیل این کاهش قیمت چیزی نبود جز کاهش تقاضای مشتریان.

وجود ویروس کرونا در سطح جهان و کشور موجب شد که بسیاری از صنایع تولید فلزاتی مثل آلومینیوم را کاهش دهند. باید ذکر کنیم که در شرایط کرونایی بسیاری از صنایع، میزان تولیدات خود را کاهش داده اند و این کاهش تولیدات باعث کاهش نیاز صنایع به مواد اولیه از جمله آلومینیوم شده است.

نوسانات قیمت آلومینیوم دو سال اخیر با توجه به تغییرات ارز و بورس چگونه بوده است؟

در این دو سال با توجه به افزایش قیمت ارز، مقدار واردات این فلز از کشور های دیگر به خصوص کشور چین به طور قابل ملاحظه ای  کاهش یافته و این کاهش واردات موجب شده که استفاده از محصولات داخلی افزایش یابد و این افزایش عرضه و تقاضا باعث قیمت ها نیز افزایش یابد چون تعداد کارخانه های تولید آلومینیوم در کشور محود است.

چه عواملی بر قیمت آلومینیوم تاثیر می گذارد؟

قیمت آلومینیوم

طیف بسیار وسیعی از عوامل خارجی در قیمت آلومینیوم تاثیر می گذارند، در اینجا  ابتدا به تاثیر تحریم ها بر قیمت آلومینیوم می پردازیم:

افزایش تحریم ها موجب کاهش  واردات محصولات زیادی از جمله فلز آلومینیوم شده است. این امر چالش ها و مشکلات اقتصادی زیادی را در کشور به وجود آورده است. کاهش واردات موجب افزایش تولیدات داخلی شده است. کارخانه های داخلی جوابگوی تمامی نیازهای متقاضیان نیستند و در نتیجه قیمت ها بالا می رود.

درکشورمان بیشتر کارخانه های تولید آلومینیوم در شهر اراک قرار گرفته است. هر کارخانه ای دارای ظرفیت خاصی برای تولیدات خود می باشد و ظرفیت تولید آلومینیوم در کارخانه های داخلی زیاد نیست. پس نتیجه می گیریم که با افزایش تحریم ها کارخانه های تولیدات داخلی فعالیت خود را بیشتر کرده اند اما چون ظرفیت محدودی دارند جوابگوی همه ی متقاضیان نیستند در نتیجه قیمت آلومینیوم به طور چشم گیری افزایش می یابد.

قیمت آلومینیوم

آلومینیوم و مصرف برق

مورد دیگری که بر قیمت آلومینیوم تاثیر می گذارد قیمت برق است، برای فرآیند ذوب جهت تولید آلومینیوم مقدار زیادی انرژی برق مصرف می شود پس مقدار مصرف انرژی در تولید آلومینیوم تاثیر مستقیمی بر قیمت آلومینیوم دارد. یعنی با افزایش مقدار مصرف برق قیمت آلومینیوم نیز افزایش پیدا می کند.

کاربردهای آلومینیوم

آلومینیوم در صنعت حمل و نقل

پیشرفت تکنولوژی و ایجاد فلزات در دسترس تر، سبک تر بودن و درخشنده تر از فلز آلومینیوم موجب می گردد که تقاضا کمتر شود. به همین منظور در صنایع هوایی، شرکت ها قصد دارند استفاده از مواد کامپوزیتی فیبر کربنی را بیشتر کنند تا استفاده از فلز آلومینیوم به حداقل برسد. با این کار آنها با صرف هزینه ی کمتر به مقصود خود می رسند و میزان مصرف آلومینیوم از 50 درصد به 20 درصد کاهش پیدا می کند.

استفاده از فلز آلومینیوم در صنعت ساختمان

استفاده از آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی نیز رواج بسیار دارد. در این صنعت آلومینیوم در حدود ۳۰ درصد از مصالح ساختمانی را شامل می شود.

آنچه که مسلم است این است با افزایش ساخت و ساز، میزان تقاضا و عرضه بیشتر شده پس  قیمت آلومینیوم نیز بیشتر می شود و با کاهش مقدار ساخت و ساز قیمت ها نیز افت پیدا می کنند.

بازار آلومینیوم وضعیت بی ثباتی دارد اما به طور کلی قیمت این فلز روندی رو به بالا دارد و قیمت آن تقریبا در اکثر اوقات بالا است.

از عوامل موثر دیگر که بر قیمت آلومینیوم و سایر فلزات تاثیر دارد افزایش قیمت دلار و سکه طلا است که به تبعیت از آنها قیمت ورق آلومینیوم، ورق مس، ورق برنج و … نیز افزایش پیدا می کند.

در این مقاله به بررسی قیمت آلومینیوم پرداختیم. اگر شما عزیزان علاقه مند هستید که در مورد قیمت ضایعات آلومینیوم بدانید مقاله زیر را حتما” مطالعه کنید:

قیمت ضایعات آلومینیوم و ۴ عامل موثر بر آن

گستردگی استفاده از این فلز در صنایع گوناگون بسیار زیاد است و این گستردگی کاربرد، قیمت آن را نیز متغیر کرده است. در محل هایی که استفاده از آن رواج بسیاری دارد قیمت نیز بالاتر است. اما در کشورهایی که اقتصادهای توسعه یافته دارند قیمت ها نیز تغییرات کمتری  را خواهند داشت. در این نوع کشورها قیمت ها پایدار تر خواهد بود.

قیمت آلومینیوم

نظرات مختلفی در مورد پیش بینی قیمت فلزات مختلف ارائه می شود. مثلا بر طبق نظر ارائه شده در گزارشات مربوط به  بورس، مسئله مازاد ظرفیت مشکلی است که همیشه در بازار آلومینیوم و سایر فلزات پرکاربرد وجود دارد. علی الخصوص که در اواسط سال 1398 مازاد تولید این فلز موجب کاهش قیمت آلومینیوم شد. اما در سال جاری باید بررسی مازاد ظرفیت فلز آلومینیوم را به پس از کرونا موکول کرد.

پیش بینی دیگر این است که طی سال 2020 در سطح جهانی تقاضا برای این فلز با کاهش 5.4 درصدی در سال روبرو باشد.

طبق گزارش های باشگاه آلومینیوم به‌ نقل از بلومبرگ، با افزایش تولید و کاهش تقاضا،  میزان و موجودی این فلز در بازار جهانی زیاد شده و در نتیجه قیمت آلومینیوم کمتر خواهد شد.

از طرف دیگر کشورهای تولیدکننده فلزات معتقدند که با رفع شیوع ویروس کرونا، صنعت خودروسازی و یا ساختمان سازی و … دوباره رونق می یابد و  مصرف آلومینیوم نیز افزایش خواهد یافت.

رکود چند ماهه اقتصادی بر بازار آلومینیوم، خرید مس و فروش مس  اثرات بسیار مخربی داشته است.

پیش‌بینی می‌شود که در بلندمدت، با افزایش تقاضای ورق مس، آلومینیوم، برنج و … پس از 10 الی20 سال، تولیدات این فلزات نیزافزایش زیادی داشته باشد.

منابع

https://tradingeconomics.com/commodity/aluminum

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *