مقالات, استفاده از فلزات, فلز مس, کاربرد مس

معرفی 4 نوع لوله مسی + ویژگی ها و کاربردها

لوله مسی

لوله مسی یکی از متداول ترین لوله‌ها برای لوله کشی آب در دنیاست. مس (Copper) با دوام و قابل بازیافت است. بنابراین میتوان گفت که استفاده از مس برای لوله کشی آب باعث کاهش مصرف مس نمی‌شود. لوله مسی نسبت به برخی از گزینه‌های دیگر مانند لوله PVC تاثیر مخرب کمتری بر محیط زیست دارد. در حالی که ممکن است هزینه اولیه استفاده از آن برای لوله کشی آب نسبت به گزینه‌های دیگر بالاتر باشد. همچنین دوام و ماندگاری آن باعث شده که استفاده از آن باعث صرفه جویی در هزینه‌ها در دراز مدت شود.

لوله مسی بسیار سبک و نرم بوده و کار با آن آسان است. همچنین لوله های مسی می‌توانند راحت تر در محل مورد نظر نصب شوند. ابزارهای حداقلی و کمی برای نصب این نوع لوله مورد نیاز است و می‌توان آنها را با اتصالات لحیم کاری‌ ساده به هم متصل کرد. این عوامل باعث می‌شود تا نصب آن ساده تر و سریعتر باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه لوله مسی در ادامه‌ این مقاله همراه بازارفلز باشید.

لوله مسی
لوله مسی

کاربرد لوله مسی در تاسیسات چیست؟

استفاده از لوله‌های مسی در تاسیسات انتقال آب در مناطقی با pH خنثی، به دلیل ایجاد یک پوشش محافظ نازک در داخل لوله که در برابر خوردگی از آن محافظت می‌کند، کاربرد زیادی دارد. با استفاده از لوله‌هایی با قطر کوچکتر و با حداکثر جریان آب ثابت می توانید از این ویژگی کاربردی لوله های مسی استفاده کنید. لوله‌های مسی نسبت به سایر لوله ها به دیواره‌های نازک تری نیاز دارند. این عوامل به پایین نگه داشتن هزینه ساخت لوله‌های مسی کمک کرده و به آنها ارزش بیشتری می‌بخشد.

ویژگی ها و خواص فلز مس و لوله های مسی

لوله‌های مسی گرما را به خوبی انتقال می‌دهند. بنابراین ورق های مسی هنگام قرار گرفتن در معرض آب گرم، گرم می‌مانند. این ویژگی منحصر بفرد به نگه داشتن آب گرم در دمای ثابت هنگام عبور آب از لوله‌های خانه شما کمک می‌کند.

 ورق مس دارای خواص ضد میکروبی طبیعی است که به از بین بردن باکتری‌های مضر کمک می‌کند. لوله‌های مسی همچنین از رشد باکتری‌ها و لجن ها داخل لوله‌ها که می‌توانند منجر به بیماری شوند جلوگیری می‌کند. اثرات مضرات مس بر بیماری‌هایی مانند E-coli O157، فلج اطفال و لژیونلا پنوموفیلا (علت بیماری لژیونر) و سایر باکتری‌های مضر مورد آزمایش قرار گرفته است. برخلاف لوله‌های آهنی، سربی و PVC لوله‌های مسی در اکثر شرایط فلزات خطرناک یا سموم را به داخل آب آشامیدنی منتقل نمی‌کنند.

کاربردهای لوله مسی

لوله مسی
لوله مسی

از لوله مسی معمولا در صنایع ساختمانی و ساخت و ساز برای خطوط آبرسانی و خطوط مبرد در سیستم‌های HVAC (گرمایش، سرمایش و تهویه هوا) استفاده می‌شود. لوله مسی می‌تواند از مس نرم یا سفت ساخته شود. لوله های مسی مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی دارند و قابل اعتماد و مطمئن هستند. سه نوع متداول لوله‌های مسی که در ساخت و سازهای خانه‌های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از:  نوع K، نوع L و نوع M که نوع چهارم A است و برای زهکشی لوله‌های آب خانه‌های قدیمی از آنها استفاده می‌شود.

در مقالات دیگر سایت به بررسی ورق مسی و دیگر محصولات مسی پرداخته ایم. توصیه می کنیم مطالعه این مقالات مفید سایت را از دست ندهید:

ابعاد و اندازه های لوله های مسی

قطر واقعی خارجی (OD) لوله مسی سفت و سخت همیشه 1/8 اینچ بزرگتر از اندازه اسمی آن است. به عنوان مثال لوله مس “1/2 اینچ” قطر خارجی 5/8 اینچ دارد. این نوع لوله با هر سه نوع سایز لوله مسی انواع K ، L و M مطابقت دارد. اندازه قطر داخلی لوله‌های مسی با اندازه ضخامت دیواره لوله تعیین می‌شود که بسته به نوع لوله متفاوت است. فشار مایع داخلی یا خارجی از جمله عواملی است که بر نوع لوله کشی می تواند موثر باشد. نوع لوله کشی لوله‌های مسی را عواملی مانند نصب، شرایط سرویس و شرایط مورد نیاز در ساختمان محلی تعیین می کنند.

آیا لوله های مسی نیاز به تعویض دارند؟

اگر لوله های شما بیش از 70 سال قدمت دارند، ممکن است نیاز به تعویض آنها داشته باشید. این مشکلات ممکن است باعث شود شما یک لوله جایگزین نصب کنید:

  • خوردگی لوله ها
  • نشتی لوله ها
  • آسیب قابل مشاهده
  • ترک های لوله

تعمیر نقطه ای مقرون به صرفه ترین راه برای نگهداری لوله کشی شماست. اگر تنها یک اتصال وجود داشته باشد، جایگزین کردن کل سیستم هیچ فایده ای ندارد. لوله مسی خود را در جایی که فکر می کنید لازم است تعمیر کنید و بقیه قسمت ها را بدون تعمیر حفظ کنید.

انواع لوله مسی و کاربردهای آن

در ادامه مقاله انواع لوله مسی معرفی و بررسی می‌شوند. سه نوع متداول لوله مسی مورد استفاده در ساخت و سازهای مسکونی و تجاری عبارتند از نوع K، نوع L و نوع M. نوع چهارم که برای تخلیه فاضلاب یا لوله‌کشی DWV استفاده می‌شود، در برخی از خانه‌های قدیمی‌تر یافت می‌شود.

لوله مسی
انواع لوله مسی

۱.لوله مسی نوع K:

لوله مسی نوع K ضخیم ترین دیواره لوله نسبت به انواع متداول را دارد. برای توزیع آب، حفاظت از آتش سوزی، نشت روغن، HVAC و بسیاری از کاربردهای دیگر در صنعت ساخت و ساز استفاده می‌شود. لوله‌های مسی نوع K به شکل سفت و سخت و قابل انعطاف در دسترس بوده و با اتصالات جوشکاری و فشرده سازی قابل استفاده هستند. استفاده از آن برای خطوط اصلی آب و تاسیسات زیرزمینی توصیه می‌شود. لوله‌های مسی نوع K برای استفاده در لوله‌های انتقال گازهای طبیعی تایید نشده است زیرا گاز می‌تواند به اتصالات لوله‌ها آسیب برساند.

۲.لوله مس نوع L:

لوله مسی نوع L برای لوله کشی داخلی، حفاظت از آتش سوزی و برخی از کاربردهای HVAC استفاده می‌شود. به اشکال سفت و سخت و انعطاف پذیر در دسترس بوده و می‌توان آنها را با اتصالات فشرده سازی یا لحیم کاری و جوشکاری به هم متصل کرد.

لوله‌های مسی نوع L رایج ترین نوع لوله کشی مسی هستند زیرا کاربردهای گسترده ای دارند. از لوله مسی نوع L نرم و انعطاف پذیر برای ترمیم یا تعویض خطوط قدیمی آب استفاده می‌شود. اگرچه لوله های سفت و سخت از دوام بیشتری برخوردار هستند. لوله‌های مسی نوع L در خارج از خانه مورد استفاده قرار می گیرند و مستقیما در معرض گرما و سرما هستند. لوله مسی نوع L از نوع K نازک تر و ضخیم تر از نوع M است.

۳.لوله مسی نوع M:

لوله مسی از نوع M نازکتر از هر دو نوع K و L است. به دو شکل سفت و سخت و انعطاف پذیر در بازار موجود است. لوله مسی نوع M بیشتر برای سرویس های آب خانگی و سیستم‌های خلاء استفاده می‌شود. این نوع لوله ها را میتوان با استفاده از اتصالات فشرده سازی یا لحیم کاری و اتصالات شعله ور به هم متصل کرد. لوله‌های مسی نوع M به دلیل قیمت نسبتا پایین آنها برای ساخت و ساز خانه‌های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرند.

یک دیوار نازک تر به معنی استفاده از مس کمتر و در نتیجه قیمت کمتری است. لوله مسی نوع M با کدهای لوله کشی در همه مناطق و کاربردها مجاز نیستند. توصیه ما به شما عزیزان این است که همیشه در مورد محدودیت در استفاده از این نوع لوله با مهندس مشاور و معمار ساختمان مشورت کنید.

۴.لوله مسی A:

از لوله مسی برای لوله کشی آب در بسیاری از خانه‌ها در گذشته استفاده می شد.در ساخت و سازهای مدرن و جدید لوله های مسی جایگزین لوله‌های پلاستیکی PVC یا ABS شده‌اند. این نوع لوله ها فقط برای کاربردهای زیر زمینی مناسب بوده و دارای ضریب فشار کم 10 تا 15 پوند در اینچ مربع (PSI) هستند. این ضریب فشار بسیار پایین تر از فشار آب اکثر سیستم‌های آبرسانی شهری است. لوله هایDWV معمولا دارای علائم زرد رنگ برای تمایز آن از لوله‌های مسی نوع M هستند.

انواع اتصالات لوله مسی

از انواع اتصالات لوله مسی می‌توان به لحیم کاری یا فشرده سازی، اتصالات جوشکاری و تحت فشار اشاره کرد. هر یک از این اتصالات دارای ویژگیهای منحصر بفردی هستند.

خرید مس از فروشگاه بازار فلز رحیمی

فروشگاه بازار فلز رحیمی یکی از انواع نمایندگی فروش مس باهنر است که شما می‌توانید برای خرید لوله مسی، کویل مس و ورق مس و اطلاع از قیمت ورق مس به وبسایت بازار فلز مراجعه کنید. فروشگاه آنلاین رحیمی بازار فلز یکی از قدیمی‌ترین فروشندگان مس و ورق برنجی در سراسر ایران است. برای مشاوره رایگان در این رابطه، با کارشناسان ما تماس بگیرید. همچنین شما می‌توانید از طریق واتس اپ با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.

جمع بندی

امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات جامعی در زمینه لوله مسی، کاربرد و ویژگیهای آن کسب کرده باشید. برای اطلاع از قیمت لوله مسی و خرید آنلاین لوله و ورق مسی با بازار فلز در ارتباط باشید.

بیشتر بخوانید:

کاتد مس چیست؟ + فرآیند تولید مس کاتد و 9 کاربرد آن

قیمت جهانی مس و 4 دلیل افزایش آن

اکسید مس چیست؟ ویژگی ها و 4 کاربرد مهم آن کدامند؟

همه چیز درباره مس، اقتصادی ترین فلز جهان

خواص مس برای بدن | 21 تاثیر مس در عملکرد بدن انسان

author-avatar

درباره بازارفلز رحیمی

بازارفلز رحیمی یکی از قدیمی ترین فروشگاه های محله پامنار مرکز خرید و فروش فلزات رنگین در ایران است. آقای رحیمی بنیان گذار آن است و از حدود 30 سال است تجربه خرید و فروش فلزات رنگین مسی و برنجی را دارد. یکی از قدیمی ترین نماینده های باهنر کرمان در تهران است.https://maps.app.goo.gl/fFL99GKaod39igy57

دیدگاهتان را بنویسید