بازیافت ضایعات برنجی در واقع محصول یک ایده و تفکر غالب به منظور بهینه سازی فلزات قابل تجدید است. بازیافت ضایعات برنجی به تولیدکنندگان این فرصت را می دهد تا ضمن سود آوری و تولید محصولات دیگر همچنین تعهد خود را در قبال محیط زیست و اکوسیستم موجود نیز به اثبات برسانند. همچنین تاثیرات مخرب گازهای گلخانه ای با انجام بازیافت به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.
در این بین بازیافت ضایعات برنجی به مثابه اغلب فلزات و آلیاژهای مختلف از قبیل نقره، مس، فولاد، نیکل و بسیاری دیگر می تواند این فلز ارزشمند را به چرخه تولید و صنایع مرتبط بازگرداند که در اغلب موارد از اهمیت استراتژیک و غیر قابل انکاری برخوردار است. بازیافت ضایعات برنجی می تواند ضمن کاهش هزینه های حمل و نقل و اتلاف انرژی در این زمینه همچنین سایر هزینه های جانبی را نیز به حداقل برساند. از سوی دیگر امروزه شما می توانید با یک جستجوی ساده در اینترنت به کارگاه ها و مراکز متعددی که در آنها بازیافت ضایعات برنجی انجام می گیرد دسترسی پیدا کنید.
در واقع این فعالیت ها به نوعی وارد فضای تجارت الکترونیک شده و توانسته است نیازهای صنایع مختلف را در این زمینه پوشش دهد. در این مطلب تلاش کرده ایم تا شما را با دلایل اهمیت بازیافت ضایعات برنجی و نیز مراحل مختلف بازیافت این فلز پرکاربرد و تاثیرات بازیافت آن بر قیمت فلز برنج آشنا سازیم. قصد داریم تا به شما ثابت کنیم که بازیافت نه تنها یک صنعت است بلکه در نوع خود می تواند به یک فرهنگ نیز تبدیل شود. در صورتی که تمایل دارید تا در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب نمایید به شما توصیه می کنیم که حتما تا پایان این مطلب ما را همراهی نمایید.
دلایل اهمیت بازیافت ضایعات برنجی
بازیافت ضایعات برنجی همواره به عنوان یکی از منابع ارزشمند به منظور سرمایه گذاری و سودآوری مطرح بوده است. در واقع زنجیره ای از تامین کنندگان این ضایعات از قراضه خرها تا واسطه ها و شرکت های دیگر که در این زمینه فعالیت دارند به این چرخه ارزشمند یاری می رسانند و از طرفی خود نیز از این وضعیت منتفع می گردند.
فرایند بازیافت به دو شکل بازیافت ضایعات فلزی و غیر فلزی انجام می گیرد. بخش بزرگی از بازیافت ضایعات برنجی که در رده بازیافت ضایعات فلزی انجام می گرد مکانیزه بوده و می تواند این محصول را تا چندین بار دوباره تجدید نموده و به صنایع مورد نظر تزریق کند. مهمترین دلایلی که می تواند بازیافت ضایعات برنجی را توجیه کند عبارتند از:
کاهش هزینه های عملیاتی بازیافت ضایعات برنجی
بدین معنی که بازیافت ضایعات برنجی بر خلاف فلزات ارزشمند دیگری از قبیل نقره، طلا و آلومینیوم هم از نظر جداسازی و هم سایر مراحلی که به منظور خالص کردن و پاکسازی مورد استفاده قرار می گیرد هزینه بردار نبوده و در ضمن با سرعت و سهولت بیشتری بازیافت شده و در دسترس تولیدکنندگان قرار می گیرد. ماشین آلات و سیستم های مکانیزه موجب شده است تا بازیافت ضایعات برنجی با حداکثر بهره وری و کمترین هزینه ها انجام گیرد.
صرفه های اقتصادی بازیافت ضایعات برنجی
زمانی که از صرفه های اقتصادی سخن میگوییم در واقع لازم است تا جنبه های مثبت و عینی عمل بازیافت ضایعات برنجی را مورد توجه قرار دهیم. بازیافت برنج بر خلاف فلزات دیگر می تواند حدود 100 درصد از این فلز مفید و منعطف را دوباره به چرخه تولید برگرداند. این کار ضمن دسترسی به فلز برنج با خلوص بالا همچنین از نظر ایجاد پسمانده های فلزی که در معادن با آن روبرو هستیم تقریبا بدون ایجاد ضایعات غیر مفید انجام می گیرد.

زیست محور بودن بازیافت ضایعات برنجی
برای تشریح بیشتر زیست محور بودن بازیافت ضایعات برنجی باید جنبه های اهمیت این فلز را در این چرخه بازگو نماییم. کاهش آلایندگی هوا به معنی ایجاد فرصت تنفس و کمک به محیط زیست برای رشد و پایداری حیات بشری به شمار می رود. یعنی هر نوع فعالیتی که خارج از چرخه بازیافت ضایعات برنجی به منظور دستیابی به فلز برنج انجام گیرد مادامی که پیرو استانداردهای زیست محیطی و حفظ سلامت محیط صورت نگیرد محکوم به شکست است. به عبارتی دیگر بازیافت ضایعات برنجی می تواند در حدود 90 درصد از آلایندگی هوا را کاهش دهد و این امتیاز بی نظیری در این زمینه به شمار می رود.
تا اینجای مقاله با اهمیت بازیافت ضایعات برنجی به طور کامل آشنا شدید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بازار ضایعات برنجی و کاربردهای آن توصیه می کنیم مقالات دیگر سایت را نیز مطالعه کنید:
کرونا و بازار ضایعات برنجی و ۲ تاثیر آن بر صنایع مرتبط
کاربردهای ضایعات برنجی و ۲ مورد استفاده از آن
تاثیر بازیافت ضایعات برنجی بر قیمت برنج
بازیافت ضایعات برنجی نیز مانند اغلب فعالیت هایی که در این زمینه انجام می گیرد در صورتی که حجم قابل توجهی از این فلز را در بازار عرضه نماید می تواند قیمت های جهانی را به نوعی متحول سازد. البته عوامل دیگری نیز میتوانند قیمت این فلز ارزشمند را تحت تاثیر خود قرار دهند که عبارتند از:
- عدم تقاضای جهانی یا کاهش تقاضا برای فلز برنج
- نوسانات نرخ فلز در رنکینگ های جهانی
- نوسانات نرخ ارز در کشورهای مختلف
- صادرات و واردات فلزات مختلف از جمله فلز برنج
- عرضه مازاد فلز برنج
- بازیافت ضایعات برنجی بدون طرح و برنامه معین

مراحل بازیافت ضایعات برنجی
برای تبدیل و بازیافت ضایعات برنجی لازم است تا مراحل زیر به منظور دسترسی به فلز برنج با خلوص بالا صورت گیرد که به ترتیب عبارتند از:
گردآوری ضایعات فلز برنج
غالبا از منابع مختلفی از قبیل ضایعات خانگی، ضایعات صنعتی و پسماندهای تولیدات فلزی تامین می شود. این ضایعات پس از خرید به به انبارهای بزرگ منتقل شده و انباشته می شوند.
طبقه بندی و جدا کردن قطعات فلزی
در این مرحله هم به صورت دستی و هم مکانیزه اجزای قطعات مختلف فلزی تمیزکاری و جداسازی می شوند. البته سنسورها و آهن ربا نیز در پاکسازی فلزات نقش اساسی دارند و به این روند سرعت بیشتری می دهند.
خردایش و پردازش
در این مرحله از بازیافت ضایعات برنجی این ضایعات خرد و از هم جدا شده تا فرایند ذوب ضایعات با سهولت و سرعت بیشتری انجام گیرد.
ذوب فلز
برای هر یک از ضایعات فلزی کوره های مخصوصی در نظر گرفته شده است که به نسبت فلزات دارای درجات حرارت مختلفی هستند از همین رو فلز برنج نیز برای ذوب شدن دارای کوره مخصوصی بوده که پس از پردازش و خرد کردن به این کوره ها جهت ذوب و قالب ریزی منتقل می شوند.
تصفیه
یکی دیگر از مراحل بازیافت ضایعات برنجی خالص سازی آن است که توسط الکترولیز یا برقکافت انجام می گیرد.
خنک سازی و حمل فلز
پس از خالص سازی فلز آن را به شکل میله هایی قالب ریزی کرده و در اختیار کارخانه ها و تولیدکنندگان مختلف قرار می گیرند تا در پایان زمانی که غیر قابل استفاده می شوند دوباره در فرایند بازیافت ضایعات برنجی قرار گرفته و بازتولید شوند.

اگر هنوز فکر می کنید لازم است تا اطلاعات بیشتری در زمینه انواع فلزات و مطالب مرتبط با آنها یا نرخ روز فلزات کسب نمایید توصیه می کنیم از سایت بازار فلز که به نوعی یک سایت مرجع در این زمینه به شمار می رود بازدید نمایید.
منبع
https://www.thebalancesmb.com/an-introduction-to-metal-recycling-4057469
بدون دیدگاه